Zoeken
 • Carrosserie Rijhove

Carrosserieschade? Ontdek de verschillende autoschades en tips om ze te voorkomen!

Carrosserieschade, het is soms snel gebeurd. Een kleine onoplettendheid of een andere weggebruiker die even verstrooid is. En voor je het weet zit er een kras op je wagen of een deuk in je koetswerk. Carrosserieschade is altijd vervelend, want je carrosserie herstellen betekent vaak ook contact opnemen met je verzekeraar, je wagen binnenbrengen, wachten, weer ophalen…


Kortom, bij carrosserieschade verlies je wel wat tijd. Carrosserie Rijhove geeft je inzicht in welke types carrosserieschade het meest voorkomen in ons land – en hoe je ze kan voorkomen.

autoschade

Carrosserieschade: de top 10

 1. Bumperschade Een klein tikje of je bocht iets te kort genomen bij het parkeren? Bumperschade is snel gemaakt.

 2. Krassen of lakschade Je kindjes die me een scherp speelgoed langs het portier gaan, een onvoorzichtige voorbijganger… Lakschade heeft vele oorzaken.

 3. Schade aan autoruit of spiegel Een sterretje in de voorruit of een fietser die tegen je spiegel botst, kunnen grote gevolgen hebben.

 4. Blikschade, deuken en blutsen Je hoeft niet snel te rijden om echte blikschade te ondervinden bij een aanrijding. Maar je wordt er liever niet mee geconfronteerd.

 5. Steenslag Grind of opspringende steentjes die je autoruit of lak beschadigen: wie vreest er niet voor?

 6. Roestvorming Een niet-behandelde kras in je lak kan zich uitbreiden tot een flinke roestplek. Dat zorgt voor heel wat kopzorgen.

 7. Vandalisme Sleutels die krassen maken in je lak, een bluts in het koetswerk gestampt… Vandalisme is altijd vervelend.

 8. Interieurschade Ook schade aan de binnenkant van je wagen – denk maar aan de zetels of het dashboard – valt meer voor dan je denkt.

 9. Stoeprandschade Iets te hard op de stoeprand of over een obstakel gereden? Ook dat kan carrosserieschade opleveren.

 10. Hagelschade Een fikse hagelbui kan je wagen stevig toetakelen. Een kwestie van beschermen en voorkomen!

Zo voorkom je carrosserieschade

Met enkele makkelijke tips kan je heel wat frustratie voorkomen. We geven je alvast enkele manieren om carrosserieschade te vermijden:

- Gebruik ruime parkeerplaatsen. - Vertrouw niet blind op je parkeersensoren. - Vergeet je handrem niet! - Kies voor een automatische parkeerhulp

Heb je toch pech gehad en wil je jouw carrosserie herstellen? Vraag je offerte aan bij Carrosserie Rijhove!

4 keer bekeken0 reacties